Alles uit één hand voor Migros Bank

Alles uit één hand voor Migros Bank

“Doorslaggevend voor de keuze van Migros Bank voor SIX Payment Services waren in het bijzonder het kaartbeheer en de verwerking. Met de complete oplossing van SIX Payment Services voor uitgifte- en acquiringverwerking konden wij de complexiteit van het systeem en het aantal interfaces aanzienlijk verminderen. Ook werden de kosten voor aanpassingen aan de verkooppunten tot een minimum beperkt. Het migratieproject verliep vlekkeloos. Klanten konden oude en nieuwe kaarten zonder onderbreking gebruiken”. Oliver Estermann, Hoofd Productmanagement Betalen, Migros Bank

In november 2009 nam Migros Bank het informaticaplatform Finnova in gebruik. Met de invoering van deze totaaloplossing werd ook het project “M-Card Nieuw” ingevoerd. Migros Bank was dus op zoek naar een oplossing voor zowel uitgifteverwerking als acquiringverwerking. SIX Payment Services overtuigde door zijn totaalpakket en kreeg de voorkeur boven talrijke binnen- en buitenlandse concurrenten.

Het doel

Migros Bank wilde haar M-Card-bankkaart op een dual-brand-chipkaart combineren met de Maestro-debitcard. Daarnaast moest de vertrouwde M-Card als single-brand-chipkaart met uitgebreidere functies verkrijgbaar zijn. In beide kaartproducten moest bovendien het loyaliteitsprogramma Cumulus worden geïntegreerd.

Met deze beide kaartproducten wilde Migros Bank waarborgen dat haar klanten konden betalen bij alle bedrijven van Migros, de zogenoemde M-World (Migros, Hotelplan, Denner, Ex Libris), en bij partners zoals de Zwitserse spoorwegen (SBB).

De oplossing

Migros Bank profiteert van een ervaren partner in uitgifte- en acquiringverwerking. Door uitbesteding van deze activiteiten kan zij zich op haar kernactiviteiten concentreren en de totale investeringskosten per kaart reduceren.

SIX Payment Services verzorgt het complete levenscyclusbeheer van de kaarten, garandeert dat deze leverbaar zijn, waarborgt de geldige beveiligingspecificaties en ontwikkelt verdere chipfunctionaliteiten.

Het Single Processing Platform van SIX Payment Services voldoet met een beschikbaarheid van meer dan 99,9% ook aan de hoge kwaliteitseisen van de Zwitserse bankensector.

Het resultaat

De M-Card is uniek en veelzijdig. Met deze bankkaart kunnen klanten geld opnemen bij de geldautomaten van Migros Bank en de Postbank. Bovendien kunnen zij met de M-Card bij de kassa’s of de klantenservice van Migros dagelijks kosteloos tot 1000 Zwitserse frank opnemen. Verder kunnen ze bij alle Migros-geldautomaten beltegoed voor prepaid-telefoons opwaarderen. En nog een pluspunt: voor klanten van Migros Bank is de M-Card kosteloos.

Ook de debitcard Maestro M-Card bevat alle vertrouwde M-Card-functies en is daardoor eveneens een populair betaalmiddel.

SIX Payment Services ondersteunt Migros Bank in de hele waardeketen, van uitgifteverwerking tot acquiringverwerking, inclusief EMV-competenties.

Met deze opdracht versterkte SIX Payment Services nationaal en internationaal zijn positie op het gebied van verwerking en draagt SIX Payment Services aanzienlijk bij aan de concurrentiekracht van Migros Bank.

Migros Bank

Met 800.000 klantrelaties en een balanstotaal van 34 miljard Zwitserse frank behoort Migros Bank tot de toonaangevende Zwitserse banken. De bank onderscheidt zich door haar klantvriendelijke voorwaarden. Migros Bank heeft op voltijdsbasis rond 1400 medewerkers in dienst en beschikt in Zwitserland over 60 kantoren. Met 593 miljoen Zwitserse frank bereikte het bedrijfsresultaat in 2010 de hoogste waarde in de geschiedenis van de bank. De brutowinst steeg met 24 procent tot 315 miljoen Zwitserse frank. Migros Bank is een volle dochteronderneming van de Migros-coöperatie.