PaschiCombo: de eerste echte multifunctionele betaalkaart

PaschiCombo: de eerste echte multifunctionele betaalkaart

“Met hun kennis van de kaartuitgiftebranche en ervaring in het voortbrengen van innovatieve producten heeft het team van SIX Payment Services bijgedragen aan de ontwikkeling en lancering van ons nieuwe geavanceerde product. Door het praktische advies van het team over de technische mogelijkheden konden wij de meest innovatieve betaalkaart ter wereld uitbrengen. Nu zijn wij in staat onze kaarthouders een echt unieke betaaloplossing te bieden, die hun leven gemakkelijker en veiliger maakt. Wij mogen dan wel een van de oudste banken van Europa zijn, maar we willen zeker de innovatiefste zijn!” Dino Albanese, directielid bij de Banca Monte Paschi Belgio

Banca Monte Paschi Belgio (BMPB) is een onderdeel van de Monte dei Paschi di Siena Group, het op twee na grootste bankconcern van Italië. Om aan de wensen van moderne kaarthouders te voldoen, ging BMPB op zoek naar een manier om de concurrentie voor te blijven en ontwikkelde de bank een multifunctionele, geïntegreerde kaartoplossing. De consument had duidelijk behoefte aan een alles-in-één-kaart die een rijkere e-commerce-ervaring biedt. En die kaart heeft de Banca Monte Paschi Belgio nu uitgebracht door technologische ontwikkelingen op het gebied van beveiliging, contactloos betalen en technische efficiëntie te combineren. Het nieuwe baanbrekende kaartprogramma van BMPB moest de eerste onafhankelijke stap op de Belgische kaartuitgiftemarkt worden en was bedoeld om de bank op de kaart te zetten als pionier in kaartinnovatie.

Een “ware technologische krachtpatser”

… zo werd de nieuwe kaart genoemd toen hij in november 2012 werd gelanceerd. Vandaag de dag is de PaschiCombo-kaart ’s werelds eerste gecombineerde Maestro- (debit) en MasterCard-kaart (credit) met extra functionaliteiten voor contactloos betalen en veilige e-commerce-betalingen. De kaart omvat talrijke functies, waaronder:

  • integratie van zowel debitcard- als creditcardtoepassingen in een enkele kaart, met slechts één chip
  • mogelijkheid voor NFC-transacties via het PayPass-platform voor contactloos betalen
  • ingebouwd wachtwoorddisplay dat willekeurige cijfercombinaties genereert voor e-commerce-transacties via 3D Secure

De integratie van deze functies heeft geleid tot meer gemak en betere beveiliging voor de klant. Daarnaast is de klantenservice verbeterd, doordat kaarthouders de kaart eenvoudig online kunnen bestellen. Het is dus niet zo verwonderlijk dat er veel belangstelling is van zowel potentiële als bestaande klanten.

Bekroonde architectuur voor een creatieve oplossing

De Banca Monte Paschi Belgio vroeg SIX Payment Services om het concept uit te werken en de hypermoderne infrastructuur op te zetten die nodig is voor een alles-in-één-kaart die kaartprogramma’s, NFC en beveiligingsstandaarden combineert.

BMPB en SIX werkten samen om op basis van de kaartprogramma’s van Maestro en MasterCard de verwerkingsoplossing en de infrastructuur achter de PaschiCombo-kaart te ontwikkelen. We moesten ervoor zorgen dat dit grensverleggende product alle functies bevatte om aan de uiteenlopende wensen van moderne rekeninghouders te voldoen. SIX ontwierp het concept van de kaart, door belangrijke partners samen te brengen, en levert nu de betalingsverwerkingstechnologie. Bij de FSTech Awards, die in april 2013 in Londen werden gehouden, ontvingen we de prestigieuze ‘Highly Commended’-award voor betalingsinnovaties.

De achterliggende betalingstechnologie

Voor deze unieke alles-in-één-kaart biedt SIX Payment Services baanbrekende betalingsverwerkingstechnologie. SIX beheert alle transacties die met de kaarten gedaan worden, waaronder betalingen via traditionele POS-terminals, en zorgt ervoor dat de kaarten compatibel zijn met geldautomaten en contactloos NFC. Om klanten op maat gesneden oplossingen te kunnen bieden, beheert SIX een modulair platform met talrijke functies. Via online interfaces, bestandsinterfaces en real-time webservices zijn verschillende modellen voor integratie met de kaartuitgever en met banksystemen mogelijk. Hierdoor heeft BMPB de volledige controle over de PaschiCombo-kaart en kan de bank in real time klantgegevens raadplegen om zo marketing-, auditing-, tracking- en beveiligingsactiviteiten binnen de organisatie te ondersteunen.

Over de Banca Monte Paschi Belgio

De Banca Monte Paschi Belgio is een naar Belgisch recht opgerichte bank, die door de FSMA geaccrediteerd is en sinds 1947 in België actief is. De Banca Monte Paschi Belgio is onderdeel van de Monte dei Paschi di Siena Group, het op twee na grootste bankconcern van Italië. BMPB biedt een uitgebreid palet aan bankproducten voor zowel particulieren als bedrijven. Al vele jaren stelt de bank zichzelf ten doel een service te verlenen die precies afgestemd is op de wensen van de klant. “Banca Monte Paschi Belgio: de Italiaanse bank in het hart van Europa”.