SIX Payment Services heeft vandaag aangekondigd de huidige overeenkomst met Bancontact in België te verlengen. In het kader van deze samenwerking zal SIX Payment Services de switch van het kaartsysteem van Bancontact blijven exploiteren en uitbreiden. SIX Payment Services exploiteert het kaartsysteem van Bancontact sinds 2012, toen het contract gegund werd.

Bancontact is het grootste kaartsysteem van België. Momenteel zijn er ruim 15 miljoen bankpassen van Bancontact in omloop, waarmee meer dan 1,4 miljard transacties per jaar plaatsvinden. Met de verlenging van de samenwerking bewijst SIX Payment Services opnieuw tot de Europese marktleiders op het gebied van betalingsverkeer te behoren.

In 2011 besloot Bancontact de switch aan te passen aan de SEPA-normen en de weg vrij te maken voor een markt met ruimte voor concurrentie. In het kader van de nieuwe strategie werd SIX Payment Services in 2012 uitgenodigd de switch voor het kaartsysteem van Bancontact op te zetten en te exploiteren. Hiermee werden alle leden van Bancontact (issuers en acquirers) gekoppeld en werd gewaarborgd dat alle autorisatie- en clearingberichten correct gerouteerd en efficiënt verwerkt konden worden.

Kim Van Esbroeck, CEO van Bancontact Company: «We zijn blij met de uitbreiding van deze wederzijds vruchtbare samenwerking met SIX Payment Services. Wij en onze klanten kunnen blijven profiteren van het ultramoderne, robuuste en stabiele verwerkingsplatform en de proactieve klantenservice van SIX Payment Services. Dat zijn cruciale factoren voor een betrouwbaar technologisch samenwerkingsverband.»

De SEPA-switch stimuleerde de ontwikkeling van de markt omdat er zo ruimte ontstond voor nieuwe spelers die eerlijk met elkaar kunnen concurreren. Inmiddels kunnen ruim 12 acquirers en de meeste aanbieders van kaartterminals/PSP's in België hun dealers Bancontact aanbieden. Zij kunnen het systeem zowel in hun fysieke winkels als voor hun webshops toepassen.  

Andrej Eichler, Managing Director en Head Financial Industry Services bij SIX Payment Services: «Door de uitbreiding van onze samenwerking met het team van Bancontact kunnen we een belangrijke rol blijven spelen in het hart van het Belgische ecosysteem van het betalingsverkeer. We zijn er trots op dat we de afgelopen jaren hebben mogen bijdragen aan hun bijzondere ontwikkeling.»