Management

De CEO van SIX Payment Services en de hoofden van de divisies vormen samen de bedrijfsleiding van SIX Payment Services. De CEO van het bedrijfsonderdeel SIX Payment Services is bovendien lid van de concerndirectie van SIX (Group Executive Board).

Jürg Weber, CEO Payment Services

Jürg Weber is 1 september 2015 Division CEO van SIX Payment Services. De Zwitser heeft jaren van internationale op het gebied van kaartactiviteiten en was bij diverse bedrijven verantwoordelijk voor strategie en ondernemingsbeleid. Jürg Weber werkte van 2000 tot 2015 als oprichter en eigenaar van Golden Horn Management Ltd. Voordien was hij van 1997 tot 2001 CEO van Benkar A.Ş. bij Boyner Holding in Turkije en van 1992 tot 1997 consultant en partner van McKinsey & Co, waarvoor hij de activiteiten in Turkije opbouwde. Voor zijn voormalige werkgevers leidde hij als CEO onder meer de succesvolle marktinvoering van creditcards en innovatieve creditcardprogramma's, evenals de opzet van een efficiënte creditcardorganisatie binnen een bank. Jürg Weber heeft een MBA met specialisatie in financiën en strategische planning van de Wharton School, University of Pennsylvania (VS). Eerder studeerde hij ingenieurswetenschappen aan de Zwitserse School of Engineering en micro-economie en Engels aan de University of California in Santa Barbara (VS).

Andrej Eichler, Head Financial Industry Services

Andrej Eichler is sinds juni 2015 Head Financial Industry Services van SIX Payment Services. Hij heeft 20 jaar ervaring in technologie voor betalingsverkeer en verwerkingsprocessen voor banken. Hiervoor was hij CEO van EGCP, de kaartverwerker van de Erste Bank-groep. Eerder werkte Andrej Eichler als directielid voor productontwikkeling bij FirstData, leider toepassingsontwikkeling voor kaartsystemen bij FIDUCIA IT AG en vervulde hij verschillende managementfuncties bij GZS. Andrej Eichler studeerde wiskunde aan de Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg.

Luc Holper, Head Market Development, Area Head FIS a.i.

Sinds januari 2014 is Luc Holper Head Financial Industry Services (a.i.). Hiervoor was Lux Holper als Head Market Development verantwoordelijk voor de uitbreiding van de internationale activiteiten van SIX Payment Services op het gebied van financiële instellingen. Luc Holper begon zijn loopbaan in 1987 bij Banque Générale in Luxembourg. Vervolgens werkte hij als CIO bij Delphi Automotive Systems Europe en later als directeur voor EDS in Luxemburg. In 2004 kwam hij in dienst bij Centrel, tegenwoordig SIX Payment Services, waar hij verantwoordelijk was voor International Business Development. Lux Holper studeerde informatietechnologie, volgde verschillende aanvullende cursussen bij INSEAD en nam deel aan het Advanced Management Program van Harvard University.

Roland Ludwig, CEO Cetrel

Roland Ludwig is binnen het bedrijfsonderdeel Payment Services verantwoordelijk voor het Client Relations Management in het klantsegment Financial Institutions. Voorheen was Roland Ludwig bij SIX Group verantwoordelijk voor het Capital Management. Hij begon zijn carrière bij Zurich Financial Services en Swiss Re, waar hij functies op het gebied van strategie en fusies & overnames vervulde. Roland Ludwig heeft een master van de universiteit van St. Gallen en verdiepte zijn kennis als CFA Charterholder en met vervolgopleidingen bij Insead en Wharton.

Roger Niederer, Head Merchant Services

Roger Niederer is sinds september 2015 Head Merchant Services van SIX Payment Services. Voordien was hij Head Operations bij SIX Payment Services en Head Card Operations van het vroegere SIX Card Solutions AG. Hij begon zijn carrière bij SIX Management AG en Telekurs AG als Head Accounting, Tax and Treasury. Roger Niederer volgde de opleiding boekhouder/controller en heeft een master in Corporate Finance (IFZ Zug/Hochschule für Wirtschaft Luzern).

Marc Schluep, Head Organizational Development

Marc Schluep maakt sinds november 2014 deel uit van de directie van SIX Payment Services. Hij staat aan het hoofd van de afdeling Organizational Development, waar de strategieontwikkeling, managementreporting, risicobeheer, bedrijfsbrede projecten en het CEO Office onder vallen. Eerder was hij sinds 2008 als Head Corporate Development verantwoordelijk voor de strategieontwikkeling van SIX Group. Vanaf 2004 had hij in dezelfde functie bij de SWX-groep gewerkt. Hij begon zijn loopbaan bij het internationale consultingbedrijf Arthur D. Little en werkte vervolgens als vennoot in een mede door hem opgerichte onderneming voor strategische bedrijfsadviezen. Marc Schluep studeerde bedrijfswetenschappen aan de universiteit van St. Gallen en aan de Stockholm School of Economics.