In elk opzicht gecertificeerd – bijzonder veilige systemen en diensten

In elk opzicht gecertificeerd – bijzonder veilige systemen en diensten

Een van de grootste uitdagingen op de huidige betalingsmarkt is de steeds zwaardere regelgevingsdruk. Bij SIX Payment Services is het ons dagelijks werk om elke norm te overtreffen en elke regel na te leven.

Onze systemen zijn ontworpen met het oog op veiligheid. Als u met ons werkt, loopt u geen onnodig risico. U beschermt uw klanten tegen het gevaar van misbruik van gegevens. En u vermindert uw eigen nalevingsinspanningen aanzienlijk.

Wij voldoen uiteraard volledig aan elke norm binnen de branche, zoals PCI DSS. Wij voldoen aan alle nationale en regionale regelgevingseisen, zoals het SEPA Card Framework, de Europese richtlijn betaaldiensten en de AML- en KYC-regels. Bovendien voert een heel scala aan organisaties binnen de bedrijfstak, waaronder de Zwitserse centrale bank, de Zwitserse toezichthouder voor de financiële markten, de Zwitserse bankiersvereniging en de PCI, regelmatig audits bij ons uit.

Maar voor SIX is dat niet voldoende. Wij geven regelmatig een externe aanbieder de opdracht om als test onze systemen intern en extern aan te vallen en erin door te dringen. Daarnaast testen wij zelf de integriteit en redundantie van onze systemen en netwerken, om beschikbaarheidsniveaus van ten minste 99,99% te garanderen.

Tot slot merken wij op dat onze multi-klant-, multi-programma- en multi-valutaomgeving de gegevens van elk programma en elke klant veilig scheidt. Elke transactie die onze systemen doorkruist, wordt beschermd volgens de Message Authentication Code (MAC)-principes. Dit waarborgt de hoogste normen voor vertrouwelijkheid, integriteit en onweerlegbaarheid.