Onze systemen zijn ontworpen met het oog op veiligheid. Als u met ons werkt, loopt u geen onnodig risico. U beschermt uw klanten tegen het gevaar van misbruik van gegevens. En u vermindert uw eigen nalevingsinspanningen aanzienlijk.

Wij voldoen volledig aan elke norm binnen de branche, zoals PCI DSS. Bovendien voldoen wij aan alle nationale en regionale regelgevingseisen, zoals het SEPA Card Framework, de Europese richtlijn betaaldiensten en de AML/KYC-eisen. Bovendien worden wij regelmatig gecontroleerd door alle belangrijke branche-organisaties, waaronder de Zwitserse bankiersvereniging en de PCI.

Maar voor SIX Payment Services is dat niet voldoende. Wij geven regelmatig een externe aanbieder de opdracht om als test onze systemen intern en extern aan te vallen en erin door te dringen. Daarnaast testen wij zelf de integriteit en redundantie van onze systemen en netwerken, om beschikbaarheidsniveaus van ten minste 99,99% te garanderen.

Tot slot merken wij op dat onze multi-klant-, multi-programma- en multi-valutaomgeving de gegevens van elk programma en elke klant veilig scheidt. Elke transactie die onze systemen doorkruist, wordt beschermd volgens de Message Authentication Code (MAC)-principes. Dit waarborgt de hoogste normen voor vertrouwelijkheid, integriteit en onweerlegbaarheid.