Elke seconde van elke dag analyseert onze krachtige fraudedetectietool de details van elke transactie die ons systeem verwerkt. Dynamische, in het geheugen opgeslagen profielen vullen de standaardtransactiegegevens aan met gegenereerde variabelen, zoals risicoscores en gedragsanalyses waarmee complexe statistische berekeningen en profileringsberekeningen kunnen worden uitgevoerd. Elke transactie wordt vergeleken met een uitgebreide set algoritmes en regels en voor elke transactie of activiteit met een verhoogd risico worden automatisch en in real-time een respons en een waarschuwing gegenereerd.

Onze systemen gebruiken input van zowel de uitgifte- als de ontvangstkant en koppelen winkeliersprofielen aan kaarthouderprofielen. Deze gegevens worden ontleend aan een van Europa’s grootste uitgifte- en ontvangstportefeuilles. Daarnaast gebruiken we gegevens van internationale detectiesystemen van Mastercard.

Om u de controle te laten behouden, zijn waarschuwingen mogelijk in de pre-autorisatie-, pre-clearing- en post-clearingfase. U kunt het systeem ook gebruiken om uw eigen fraudeteam te waarschuwen, of u kunt volledig gebruikmaken van het gespecialiseerde team van SIX Payment Services.

Ons uitgebreide, geïntegreerde systeem dekt elke stap van de levenscyclus van fraudegevallen (van de eerste waarschuwing tot de uiteindelijke oplossing). En alles kan worden aangepast aan uw interne beleid.