Als door een magische hand

Als door een magische hand

Voor de een angstaanjagend, voor de ander begerenswaardig: dingen die zelfstandig met elkaar communiceren. Hoe u er ook tegenover staat, een ding is duidelijk – het “internet der dingen” komt er ook aan voor winkelen en betalen. En dat levert veel voordelen op.

Stressvrij boodschappen doen
Reis met ons naar de toekomst: u loopt de supermarkt in en meteen krijgt u voor u interessante aanbiedingen op uw smartphone te zien. U vult zoals altijd uw boodschappenwagentje. Alle producten worden automatisch geregistreerd en u ziet het totaalbedrag in real time op uw smartphone verschijnen. De korting en in uw profiel opgeslagen tegoedbonnen zijn al in mindering gebracht. Als u klaar bent met uw boodschappen, duwt u de boodschappenwagen gewoon uit de supermarkt naar uw auto. Bij de uitgang rekent u automatisch af – en de verdiende punten die u bij uw volgende bezoek kunt inwisselen, worden meteen geregistreerd. Als u vervolgens wegrijdt, wordt het parkeergeld betaald zonder dat u er iets voor hoeft te doen. Uw auto registreert zichzelf bij aankomst en vertrek bij de parkeermeter.
 

De uitdagingen
Om ons toekomstscenario te realiseren, moet er nog een aantal zaken worden geregeld:

  • Alle betroffen systemen zoals betaal-, CRM- of voorraadsystemen moeten slim(mer) worden en aangepast aan de nieuwe werkwijze.
  • De systemen moeten goed met elkaar communiceren – en niet alleen in een gesloten omgeving. Ook twee systemen die elkaar niet kennen, zoals de auto en de parkeermeter, moeten elkaar spontaan kunnen begrijpen. Daarvoor zijn uniforme standaarden noodzakelijk.
  • Producten moeten contactloos en elektronisch kunnen worden geregistreerd. Hoewel de hiervoor benodigde tags in de vorm van RFID-chips al bestaan en niet duur zijn, is deze werkwijze bij hele goedkope producten momenteel nog niet winstgevend.

De voordelen
Door het geautomatiseerde samenspel van verschillende systemen neemt de efficiëntie toe en dalen de kosten:

  • Vanwege de automatische check-out en betaling zijn traditionele kassa’s niet meer nodig. Dit spaart ruimte en middelen.
  • Een zelfsturend voorraadbeheersysteem herkent aan de hand van de tags op de producten wat waar ligt, wat er nog van op voorraad is en maakt de bestelling om de voorraad aan te vullen. Bovendien kan het kortingen voor winkeldochters voorstellen en de voorraad automatisch optimaliseren.
  • Afhankelijk van de verwachte drukte in de winkel kan het aantal benodigde personeelsleden beter worden afgestemd en op deze manier ook worden geoptimaliseerd.
  • Dankzij de vele achtergrondinformatie is een doelgerichter advies aan de klanten mogelijk.
     

Afgezien van de stijgende efficiëntie moet het “internet der dingen” vooral één voordeel opleveren: het leven iets eenvoudiger maken en uw klanten een heerlijk ontspannen winkelervaring verschaffen