De gast staat centraal

De gast staat centraal

Met talrijke horecabedrijven op toplocaties in Zürich en Bazel is Candrian Catering AG een belangrijke onderneming in de hospitality-branche. Alles moet hier vlekkeloos werken – ook de cashloze betalingen. SIX Payment Services zorgt hiervoor.

24 restaurants, 10 bars, 8 cafés, 13 afhaalrestaurants, een cateringservice en 2 hotels: Candrian Catering AG biedt alles wat de gast wil hebben. Ook op het in juni geopende, uitgebreide centraal station van Zürich is Candrian Catering AG met vijf nieuwe vestigingen aanwezig. Hier wordt in de take-aways voor de eerste keer de integratie van kassa en betaalterminal toegepast. Florian Farine, hoofd van de bedrijfsboekhouding, legt uit waarom: “Snel werken is juist hier heel belangrijk en door de integratie kunnen typefouten worden vermeden.”

Snel en betrouwbaar, bij de gast...

Snelheid en nauwkeurigheid zijn essentieel: aan de terminal, bij de gegevensverwerking en ook bij de verdere afhandeling. Aan de terminal zorgt niet alleen de integratie maar vooral ook het contactloos betalen voor kortere wachttijden. Daarom wijzen de medewerkers van Candrian Catering hun gasten ook graag op de contactloze functie. Net als op de dynamische valutaomrekening (DCC): “Wij willen onze gasten goed uitleggen welke voordeel dit voor hen heeft. Op dit gebied biedt SIX onze medewerkers ook trainingen aan en dat is bijzonder nuttig. Bovendien analyseer ik elke maand het DCC-rapport en kan ik de bedrijfsleiders op basis daarvan laten weten waar er nog potentieel is”, onderstreept Florian Farine. Vooral bij mobiele betaalterminals is een betrouwbare en snelle verbinding belangrijk. Daarom kijkt Candrian Catering AG al uit naar de nieuwe yoximo-betaalterminals, die automatisch wisselen tussen 3G en WLAN.

... en in het backoffice

Maar niet alleen bij de gast, ook bij de verwerking van de betalingen in de boekhouding zijn snelheid en betrouwbaarheid erg belangrijk. Candrian Catering AG gebruikt nu de rapportagesoftware van SIX en Florian Farine is hier heel enthousiast over: “Vroeger moesten alle betalingen handmatig met de bonnen worden vergeleken. Dat kostte veel meer tijd en was ook minder overzichtelijk. Nu gebeurt dit grotendeels automatisch en hebben wij een goed overzicht. Zo ontdekken we fouten meteen en dit bespaart vooral veel tijd. Het werkt fantastisch en ik kan het echt iedereen aanbevelen – ik heb er spijt van dat ik dit niet eerder heb ingevoerd.” Ook de ervaring met de servicepakketten is positief. Candrian Catering is vooral erg blij met het gratis telefoonnummer, waarbij je met alle vragen terecht kunt. En met het servicepakket Pro geniet de onderneming overal de beste ondersteuning. Want als er veel transacties zijn, moet alles ook echt vlekkeloos verlopen. “Niet alleen deze betrouwbaarheid, maar ook het feit dat we één aanspreekpunt hebben voor alles op het gebied van cashloos betalen is een reden om met SIX samen te werken”, zo bevestigt Florian Farine. “Wij zijn heel kieskeurig met wie wij samenwerken. Voor ons zijn sterke partners die alles uit één hand kunnen leveren, heel belangrijk. Zo gebruiken we nu bijvoorbeeld ook voor online betalingen de betaaloplossingen van SIX. Dat is echt een groot voordeel.”

Candrian Catering AG

Candrian Catering AG heeft 24 restaurants, 10 bars, 8 cafés, 13 afhaalrestaurants, een cateringservice en 2 hotels in Zürich en Bazel. In het kader van de opening van het uitgebreide centraal station van Zürich in juni werden nogmaals vijf vestigingen geopend.