Hoe handelaars kunnen profiteren van informatie over het betaalgedrag van hun klanten

Hoe handelaars kunnen profiteren van informatie over het betaalgedrag van hun klanten

Het online portaal myPayments van SIX biedt handelaars kostenloos, efficiënt en real-time inzicht in het verloop van alle betaalprocessen. .

Handelaars hoeven voortaan niet meer zo veel tijd te besteden aan het bruikbaar maken van gegevensstromen voor hun bedrijf. Met myPayments, de kostenloze analyse-tool van SIX, beschikt u over de belangrijkste gegevens en statistieken rond alle transacties en betalingen binnen uw bedrijf. Dat levert een belangrijk concurrentievoordeel op, omdat u uw processen dan actief kunt beheren.

Alles in één oogopslag

Met myPayments van SIX krijgen kleine en middelgrote handelaars makkelijk en snel een overzicht van de actuele status van hun transacties en kosten. 

Bovendien kunnen handelaars via de zelf in te stellen filter- en zoekmogelijkheden overzichtelijke statistieken en gedetailleerde rapporten opmaken en wel op ieder gewenst moment en op elke plaats. De tabellen kunnen als Excel- of csv-bestand worden geëxporteerd voor verdere verwerking of archivering.

Via myPayments krijgen handelaars een overzicht van alle door de Payment Service Provider afgewikkelde betalingen en transacties van de afgelopen negen maanden. De desbetreffende betalingsafschriften kunnen eenvoudig gedownload worden. Het product is kostenloos beschikbaar voor klanten van SIX Payment Services. In de komende weken worden alle klanten aangeschreven om zich te registreren. 

Via de analyse van anonieme transactiegegevens kan SIX echt meerwaarde creëren voor handelaars. Dat betekent bijvoorbeeld dat een handelaar tot op het uur nauwkeurig kan zien waar hij zijn personeel het best kan inzetten. Handelaars kunnen hun klanten een loyaliteitsprogramma aanbieden indien ze over voldoende relevante informatie beschikken over het koopgedrag van hun klanten. In Zwitserland is dat al mogelijk. Wanneer een handelaar weet hoeveel de gemiddelde klant ongeveer wenst te besteden, kan hij hem via kortingen gericht stimuleren tot de volgende aankoop. Per slot van rekening komen tevreden klanten terug.

Panagiotis Karasavvoglou, Country Head Germany bij SIX Payment Services.

We presenteren myPayments van 5 t/m 9 maart 2017 op de EuroShop in Düsseldorf (hal 6, stand D28) en op de Internet World van 7 t/m 8 maart 2017 in München (hal A6, stand E242).