Als uw auto uw parkeergeld betaalt

Telkens weer duiken zelfrijdende auto’s op in de media: elk technologiebedrijf doet er wel iets mee. SIX gaat al een stap verder en bedenkt samen met de in de automobielindustrie gespecialiseerde denktank Rinspeed wat u allemaal zou kunnen doen met de vrije tijd die u in uw auto overhoudt.

Leun lekker achterover, maak het u gemakkelijk. Dat is prettig toch, na een lange werkdag?

Hebt u wel een beetje trek gekregen ondertussen? Bestel op uw touchscreen een menu in uw favoriete restaurant en betaal dit met één handbeweging. Zodra u binnenkomt, wordt uw maaltijd meteen geserveerd. Trouwens: u zit net in uw auto en rijdt door de stad. Of liever gezegd: uw auto rijdt u door de stad. Welkom in de toekomst!

Uw auto heeft het restaurant al geïnformeerd wanneer u aankomt. Het tafeltje aan het raam is voor u gereserveerd. Op het beeldscherm ziet u de vrije parkeerplaatsen in de buurt van het restaurant. U hoeft alleen nog maar te kiezen! Als u wegrijdt, wordt het parkeergeld automatisch betaald.

Uw honger is gestild en tevreden vertrekt u naar huis. En onderweg doet u ook nog iets goeds voor uw auto. U rijdt door de wasstraat, heel simpel, zonder dat u in de rij hoeft te staan. Betaald hebt u al toen u de wasstraat inreed, dankzij de in de achteruitkijkspiegel ingebouwde contactloos-functie.

Om de hoek is de supermarkt. Vanochtend hebt u op weg naar uw werk vanuit de auto al uw boodschappenlijst doorgegeven. De auto stopt heel even en uw bestelling wordt in de kofferbak gezet.

Eigenlijk kunt u nu zonder verdere omwegen naar huis, maar verse bloemen zouden toch ook leuk zijn. Kies op het touchscreen de mooiste bos uit. De rest doet uw drone voor u, inclusief het ter plaatse betalen. De drone is al op weg om uw bloemen op te halen.

U hebt alle boodschappen al gedaan. Nu kunt u zich helemaal ontspannen en verheugen op wat de avond verder brengt. Uw auto slaat nu af, de straat in waar u woont. Hoe voelt dat, heel relaxed thuiskomen – en alles al wat u wilde doen is al geregeld?

Op elk moment alles kunnen doen en beslissen, dat is de toekomst. SIX draagt hieraan bij door flexibele technologieën voor cashloos betalen ter beschikking te stellen. Zo flexibel dat deze ook kunnen worden ingezet voor dingen die we op dit moment nog niet eens kunnen bedenken.