SIX met nieuwe kracht

SIX is de afgelopen jaren gegroeid en heeft niet alleen marktaandeel veroverd maar ook het management versterkt.

Het vorige en het nieuwe managementteam in Oostenrijk. Helemaal links: CEO Jürg Weber.

Het vorige en het nieuwe managementteam in Oostenrijk. Helemaal links: CEO Jürg Weber.

Met de nieuwe CEO en de nu volledig geïntegreerde bedrijfsonderdelen in Luxemburg en Oostenrijk is SIX klaar voor toekomstige topprestaties.

De afgelopen jaren stond SIX in het teken van groei. In 2013 nam SIX de Oostenrijkse PayLife Bank over en in 2015 verhoogden wij ons belang in het Luxemburgse CETREL S.A. naar 100%. Beide buitenlandse dochtermaatschappijen zijn nu geïntegreerd in de organisatie van SIX en hebben een nieuw lokaal managementteam uit de eigen gelederen, versterkt door de verbondenheid met het krachtige merk SIX.

Aan het hoofd van de Luxemburgse eenheid SIX Payment Services Europe S.A. staat sinds 1 januari 2016 de Luxemburger Luc Holper, die al sinds 2004 werkte voor het voormalige CETREL en bij SIX in Sales en Market Development. Samen met Armand Thomas, die ook al lang in dienst is, vormt hij de Executive Board.

Met het nieuwe leiderschapsteam staan we dicht op de markt en zo kunnen we met SIX in Europa succesvolle klantprojecten realiseren.”

Jürg Weber, Division CEO van SIX Payment Services

Ook SIX Payment Services (Austria) GmbH krijgt per 1 april 2016 een nieuwe directie: Thomas Csipkó (Head Financial Industry Services Austria & CEE), Thomas Grabner (Head Sales Merchant Services Austria) en Andreas Labner (Head Financial Reporting & Accounting Austria). Alle drie werken al langer bij SIX, respectievelijk het voormalige PayLife in leidinggevende posities.

Jürg Weber staat sinds de herfst van 2015 als Division CEO van SIX Payment Services aan het roer. Hij heeft al jaren ervaring in de kaartbranche. In Turkije bouwde hij de lokale vestiging van McKinsey op en daarna was hij CEO van Benkar A.S. bij Boynar Holding en oprichter en eigenaar van Golden Horn Management Ltd. Als ondernemer voerde hij verschillende innovatieve creditcard- en bonusprogramma’s in voor banken en handelaren in diverse opkomende markten.

Jürg Weber is geboren in Zwitserland en heeft een MBA van de Wharton School van de University of Pennsylvania (VS). Eerder studeerde hij ingenieurswetenschappen aan de Zwitserse School of Engineering en micro-economie en Engels aan de University of California in Santa Barbara (VS).

CEO Jürg Weber (links) met Luc Holper.

CEO Jürg Weber (links) met Luc Holper.

“Luxemburg is een van de belangrijkste Europese financiële centra en heeft voor SIX een grote strategische betekenis. In Oostenrijk kunnen wij
in alle segmenten van het kaartbetalingsverkeer voortbouwen op het marktleiderschap van het voormalige PayLife. Beide vestigingen ondersteunen op dit moment al onze bedrijfsactiviteiten en onze groei in Europa”, zo zegt Jürg Weber vol overtuiging. Hij vult nog aan: “Met het nieuwe leiderschapsteam staan we dicht op de markt en zo kunnen we met SIX in Europa succesvolle klantprojecten realiseren.”