Succesmodel mobiele betalingen

Dankzij mobiele toestellen genieten wij allemaal van meer flexibiliteit en vrijheid. Smartphones en tablets zijn snel veranderd van nuttige in onmisbare apparaten. Daarom loopt SIX Payment Services voorop als het gaat om de ontwikkeling van toekomstgerichte mobiele betaalprocessen.

SIX boekt al succes op de markt met twee mobiele betaaloplossingen – die voorlopig alleen in Zwitserland beschikbaar zijn: mCashier en Paymit. Andere producten bevinden zich in de testfase. 

App downloaden, kaartlezer bestellen en klaar

Met de mobiele betaaloplossing mCashier is voordelig en eenvoudig accepteren van kaartbetalingen mogelijk. Dit is vooral geschikt voor handelaren die tot nu toe alleen contant geld aannamen. De oplossing bestaat uit een mobiele app en een kaartlezer, die via bluetooth is verbonden met de smartphone of de tablet van de handelaar. Op basis van het succes van mCashier ontwikkelt SIX in Zwitserland al een soortgelijke oplossing voor middelgrote tot internationaal opererende bedrijven. Zo kunnen transacties mobiel, maar wel met volledige integratie in alle bijbehorende systemen worden afgewikkeld tegen lage infrastructuurkosten.

Betalen met de smartphone

Met tot nu toe 200.000 downloads is Paymit van SIX Payment Services als na een jaar de meest gebruikte betaal-app in Zwitserland. Paymit werd in mei 2015 als mobiele oplossing voor betalingen tussen privépersonen geïntroduceerd en wordt in de komende maanden uitgebreid. Zo kunnen de gebruikers binnenkort in winkels, horeca en op onbemande verkooppunten, evenals online, betalen met hun smartphone.

Eenvoudigere check-in dankzij innovatieve app van prizeotel

De keten van designhotels prizehotel, met hotels in Bremen, Hamburg en Hannover, ontwikkelde samen met SIX en andere partners een nieuwe check-in procedure: mobiel, simpel en vooral snel. De clou hiervan is een app waarmee de gast een kamer kan boeken en tegelijkertijd kan betalen. Op de dag van aankomst krijgt hij een pushbericht met zijn kamernummer. Zodra hij het hotel binnenstapt, wordt hij automatisch herkend en meteen ingecheckt. Vanaf dat moment is zijn smartphone zijn kamersleutel en hoeft er helemaal niet meer gewacht te worden bij de receptie. De betaalfunctie van de app is volledig geïntegreerd in de overige infrastructuur voor betalingen van prizeotel, die ook wordt verzorgd door SIX Payment Services. Dit waarborgt een gecentraliseerde, vlotte en geautomatiseerde transactieverwerking en vermindert administratiekosten.

Om het betaalconcept af te ronden, werden ook de Internet Booking Engine en de terminals voor betalingen ter plaatse in het hotelsysteem (PMS) geïntegreerd. Zo kan de gast ook op de gebruikelijke manier betalen en worden alle soorten boekingen centraal geregistreerd.

Op deze manier waarborgt prizeotel in het PMS een naadloze koppeling tussen alle verschillende betaalmethodes.

Of het nu gaat om losstaande oplossingen voor snel en voordelig gebruik, of om volledige geïntegreerde en niettemin flexibele betaalmogelijkheden: in de toekomst betaalt iedereen niet alleen cashloos maar ook mobiel. Daarom werkt SIX Payment Services vandaag al aan de bijbehorende betaaloplossingen.