Het management van SIX Payment Services

De CEO van SIX Payment Services en de hoofden van de divisies vormen samen de bedrijfsleiding van SIX Payment Services. De CEO van het bedrijfsonderdeel SIX Payment Services is bovendien lid van de concerndirectie van SIX (Group Executive Board).

Marc Schluep, CEO Payment Services

Marc Schluep is 1 december 2017 Division CEO van SIX Payment Services.  Hij maakt sinds november 2014 deel uit van de directie. Marc Schluep staat aan het hoofd van de afdeling Organizational Development, waar de strategieontwikkeling, managementreporting, risicobeheer, bedrijfsbrede projecten en het CEO Office onder vallen. Eerder was hij sinds 2008 als Head Corporate Development verantwoordelijk voor de strategieontwikkeling van SIX Group. Vanaf 2004 had hij in dezelfde functie bij de SWX-groep gewerkt. Hij begon zijn loopbaan bij het internationale consultingbedrijf Arthur D. Little en werkte vervolgens als vennoot in een mede door hem opgerichte onderneming voor strategische bedrijfsadviezen. Marc Schluep studeerde bedrijfswetenschappen aan de universiteit van St. Gallen en aan de Stockholm School of Economics.

Andrej Eichler, Head Financial Industry Services

Andrej Eichler is sinds juni 2015 Head Financial Industry Services van SIX Payment Services. Hij heeft 20 jaar ervaring in technologie voor betalingsverkeer en verwerkingsprocessen voor banken. Hiervoor was hij CEO van EGCP, de kaartverwerker van de Erste Bank-groep. Eerder werkte Andrej Eichler als directielid voor productontwikkeling bij FirstData, leider toepassingsontwikkeling voor kaartsystemen bij FIDUCIA IT AG en vervulde hij verschillende managementfuncties bij GZS. Andrej Eichler studeerde wiskunde aan de Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg.

Reto Himmel, Head Customer Fulfillment

Reto Himmel werkt sinds mei 2015 bij SIX Payment Services. Hij begon in Operations als programmamanager van een meerjarig internationaal transformatieproject. Hij brengt vele jaren operationele en strategische ervaring mee in de financiële sector in managementfuncties bij Zwitserse en internationale banken en verzekeringsmaatschappijen, zoals Credit Suisse, UBS, ABN Amro en Swiss Life. Gedurende deze tijd was hij lid van de raad van bestuur van de SWX Exchange. Reto Himmel heeft een mastersgraad in natuurkunde van de ETH Zürich en een MBA van de Harvard Business School in Boston.

Roger Niederer, Head Merchant Services

Roger Niederer is sinds september 2015 Head Merchant Services van SIX Payment Services. Daarvoor was hij twee jaar CEO van SIX Payment Services Oostenrijk (voorheen PayLife Bank). Als Head Operations bij SIX Payment Services en Head Card Operations van het vroegere SIX Card Solutions AG was hij verantwoordelijk voor de afwikkeling van de dagtransacties met de handelaren. Hij begon zijn carrière bij SIX Management AG en Telekurs AG als Head Accounting, Tax and Treasury. Roger Niederer volgde de opleiding accountant/controller en heeft een master in Corporate Finance (IFZ Zug/Hochschule für Wirtschaft Luzern).

Daniel von Aesch, Head IT

Daniel von Aesch is al sinds 1996 in dienst bij SIX, respectievelijk zijn voorgangers en actief op IT-gebied. Na diverse managementtaken bij de softwareontwikkeling te hebben verricht nam hij de leiding op zich van Business Engineering incl. projectmanagement, engineering en architectuur. Vanaf 2008 was hij als programma-manager verantwoordelijk voor grote internationale projecten, waaronder de tot op heden grootste migratie van een card- en dealerportfolio in het Europese betalingsverkeer. Daniel von Aesch was drie jaar lang COO van een SIX-vestiging in Luxemburg en bekleedt sinds de herfst van 2017 de functie van CIO van SIX Payment Services. Daniel von Aesch heeft Informatica gestudeerd aan de Fachhochschule Biel en een INSEAD post-graduate opleiding afgerond.