Kerst, een tijd van bezinning? Een drukke tijd voor oplichters!

Kerst, een tijd van bezinning? Een drukke tijd voor oplichters!

Voor de feestdagen heerst er topdrukte: veel klanten in de winkel, dure en bijzondere aankopen... goed voor de zaak, maar ook voor oplichters!

Oplichters hebben het enorm druk in de aanloop naar de feestdagen. Dit is precies de tijd dat het verkooppersoneel veel te doen heeft en ongewone aankopen niet meer zo ongewoon zijn. Dat gaat als volgt.

Hoe gaan de oplichters te werk?

Een bijzonder populaire en veel gebruikte truc: de fraudeur bestelt per telefoon of e-mail en de winkelier moet de creditcardgegevens handmatig invoeren in de terminal – zonder dat hij weet of de beller echt de rechtmatige eigenaar van de creditcard is.

Oplichters die zo werken wekken meestal stress op bij de winkelier. Ze beweren dat hun dure aankoop zeer dringend is en dat er geen tijd is om dingen te controleren. Vooral winkels die luxeartikelen verkopen zijn het doelwit. De oplichters doen zich hier voor als veeleisende en kapitaalkrachtige klanten − dit doet een beroep op de servicegerichtheid van het verkooppersoneel. Voor de extra moeite wordt er soms zelfs een royale fooi in het vooruitzicht gesteld en niet zelden ook betaald.

Wanneer moeten bij u de alarmbellen gaan rinkelen?

  • Als klanten die u niet kent een bestelling plaatsen terwijl ze zelf niet aanwezig zijn.
  • Als er voor ongewoon hoge bedragen wordt gekocht.
  • Als er telefonisch of schriftelijk artikelen worden besteld die de meeste mensen voor de aankoop willen passen of uitproberen.
  • Als het bedrag over verschillende creditcards wordt verdeeld. Zo worden buitengewoon hoge bedragen gecamoufleerd – de gedeeltes van het bedrag vallen bij de kaartuitgevende bank minder snel op.

Wat kunt u doen?

  • Bereid uw verkooppersoneel erop voor – hoe gedragen oplichters zich, wat is een opvallende transactie, hoe moeten uw mensen reageren?
  • Laat u niet verleiden door een mogelijk hoge omzet. Dat is waar de oplichters op rekenen.
  • Bel bij twijfel met SIX. Zorg dat u de volgende gegevens bij de hand heeft: kaartnummer, vervaldatum, naam van de kaarthouder (op de kaart), afleveradres.
  • Voor alle zekerheid moet u kaartbetalingen alleen accepteren als de klant met de kaart bij u in de winkel staat. Na het invoeren in de terminal moet de transactie door ingave van een pincode of met een handtekening worden goedgekeurd.
  • Neem alleen bestellingen per telefoon of e-mail aan als deze afkomstig zijn van vaste klanten die u heel goed kent. Zelfs dan is er nog een bepaald risico, want het is mogelijk dat de kaart niet gedekt is.

Als u absoluut bestellingen per telefoon of e-mail in behandeling wilt nemen, dan kunt u het beste een zogenoemd afstandscontract afsluiten. Hierdoor kunt u de kaartgegevens die u per telefoon of e-mail binnenkrijgt door de bank online en in real time laten autoriseren, net als met een betaalterminal. Hier vindt u meer informatie over dit product.