Hoe hoog? Hoeveel? Welke trends?

Hoe hoog? Hoeveel? Welke trends?

De belangrijkste cijfers en trends – dit was SIX Payment Services in 2014. Wij hebben de cijfers voor u op een rijtje gezet.

Rond de klok verwerken wij cashloze transacties voor onze handels- en bankklanten. Dat zorgt voor grote getallen.

Om hoeveel transacties ging het?

SIX Payment Services a traité 3,16 milliards de transactions par carte dans le monde entier, soit 5,9% de plus que l’année précédente.

Hoeveel kaarten betrof dit?

Het aantal verwerkte kaarten bedroeg 25,7 miljoen. Dit betekent een groei van ongeveer 2% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Wat was de drukste dag?

Ook in 2014 kwam de drukste dag net voor Kerstmis. De succesvolste dag van het jaar was – en dat is geen verrassing – 23 december. SIX verwerkte die dag 5,6 miljoen transacties met een volume van 474 miljoen euro.

Nieuwe terminals?

Wij installeerden in 2014 meer dan 30.000 nieuwe betaalterminals. Vooral in Duitsland en Oostenrijk hebben wij grote bedrijven als Rewe en Deichmann van nieuwe terminals voorzien. 4000 betaalterminals werden vervangen door de nieuwste generatie van deze toestellen.

Beveiliging

Omdat vooral in de VS en in een aantal opkomende landen in plaats van microchips nog veel gebruik wordt gemaakt van de gemakkelijk te kopiëren magneetstrip, voerde SIX de functie geoblokkering in. Door deze nieuwe functie daalden in 2014 de skimmingaanvallen op geld- en tankautomaten in Zwitserland en Oostenrijk enorm, maar liefst met 90%.

Welke trends?

Wat bracht 2014 ons? Welke ontwikkelingen zijn het vermelden waard? Klanten willen vaker altijd en overal in real time kunnen kopen. Ook in 2015 zullen mobiele telefoons en tablets hierbij een steeds grotere rol spelen. Mobiele telefoons en tablets bieden handelaren nog meer mogelijkheden om de online en offline wereld met elkaar te versmelten. We komen ook steeds vaker alternatieve betalingsvormen zoals mCashier tegen. Eind 2014 bracht SIX deze mobiele minibetaalterminal op de Zwitserse markt. Hiermee kunnen kleine handelaren zoals pizzakoeriers of verkopers op een vlooienmarkt kaartbetalingen aanbieden, zonder dat zij een uitgebreide infrastructuur nodig hebben. Dankzij een kleine kaartlezer en een app functioneren smartphone en tablet als betaalterminal. Dit ondersteunt ook de trend naar advies en betaling via de tablet. Ook aan de kassa gaat betalen steeds sneller en makkelijker door contactloze betalingen met NFC (Near Field Communication). We zullen in de toekomst geen gebrek aan innovatieve betalingsvormen hebben!