Paymit – de routekaart naar succes van SIX – in 2017 naar verwachting twee miljoen gebruikers

Paymit – de routekaart naar succes van SIX – in 2017 naar verwachting twee miljoen gebruikers

Met Paymit introduceert SIX de eerste betaal-app die in heel Zwitserland voor verschillende banken is te gebruiken. UBS en Zürcher Kantonalbank zijn de eerste banken die hun klanten de gelegenheid geven om met Paymit te betalen. In dit interview vragen we Pedro Deserrano, Chief Marketing Officer van SIX Payment Services, naar zijn mening over Paymit en over het potentieel van deze nieuwe app.

Waarom is Paymit interessant voor banken en hun klanten?

Pedro Deserrano: Paymit is een open systeem dat iedereen kan gebruiken die de app downloadt van iTunes of Google Play. Omdat wij Paymit aanbieden in samenwerking met banken, hebben we een perfect distributiesysteem. Als het om betalingen gaat, vertrouwen mensen hun bank. Paymit is dus niet zomaar een app die je van een onbekende bron downloadt. De app komt van je bank, is onderdeel van je internetbankieren, en is zodoende veilig, betrouwbaar en geloofwaardig. Paymit maakt deel uit van het Zwitserse betalingssysteem en voldoet aan zeer hoge beveiligingseisen. En niet te vergeten: Paymit is snel en biedt de gebruiker gemak – de app is gewoon leuk om te gebruiken!

Als u in de toekomst kijkt: waar staat Paymit dan over twee jaar?

Pedro Deserrano: Uit onderzoek blijkt dat er momenteel in Zwitserland nog zo’n CHF 87 miljard aan contant geld in omloop is. Als het ons lukt om hiervan slechts vijf procent te vervangen door Paymit, is dat een enorm succes. Wij hebben tot doel om binnen de komende twee jaar tot twee miljoen klanten binnen te halen. Omdat op dit moment al twee grote Zwitserse banken, UBS en ZKB, hun klanten Paymit aanbieden, hebben we er vertrouwen in dat we dit ambitieuze doel zullen bereiken. Ook andere potentiële bankpartners hebben al belangstelling getoond.

... en hoe ziet de toekomst van cashloos betalen eruit?

Pedro Deserrano: Laten we eerlijk zijn: banken zijn bang voor Apple Pay en vergelijkbare oplossingen en vrezen dat klanten minder geld op hun spaarrekening aanhouden. Wij hopen dat wij met Paymit binnen de komende twee jaar een breed netwerk van consumenten en winkeliers kunnen opbouwen. Peer-to-peer-betalingen zijn een fascinerend onderdeel van de financiële wereld en P2P staat nog maar pas aan het begin...

De markt voor mobiel cashloos betalen verandert heel snel – hoe kunnen winkeliers hierop inspelen? Voor welke uitdagingen staan zij en welke kansen mogen zij niet missen?

Pedro Deserrano: De volgende stap op onze routekaart naar succes is om de app aan winkeliers aan te bieden. Hierdoor wordt alles gemakkelijker, zowel voor hen als voor hun klanten, omdat de transacties in real time worden afgehandeld. Tot slot hopen wij veel winkeliers ervan te overtuigen om Paymit in hun kassasysteem te integreren. Het is onze strategie om eerst een groot netwerk van Paymit-gebruikers op te bouwen. Hoe meer deelnemers Paymit heeft, hoe interessanter de app voor winkeliers wordt.

Hartelijk dank voor het interview.