Ahol a vendég az első

Ahol a vendég az első

A Zürich és Basel legforgalmasabb pontjain található számos vendéglátóipari egységének köszönhetően a Candrian Catering AG igazi nagyágyúnak számít a szakmában. Ilyen volumenű cég esetében nem meglepő, hogy a gördülékeny üzletmenet prioritást élvez – a készpénzmentes fizetések esetén is. Ebben nyújt segítséget a SIX Payment Services.

24 étterem, 10 bár, 8 kávézó, 13 gyorsétkezde, catering szolgáltatás és 2 szálloda: A Candrian Catering AG teljes körű szolgáltatással igyekszik vendégei kedvében járni. A kibővített zürichi főpályaudvar júniusi átadását követően újabb öt egységgel bővült a Candrian Catering AG cég, amely a kártyaolvasó terminálok pénztárgépi integrációját is itt fogja először megvalósítani. Florian Farine, a számviteli osztály vezetője úgy magyarázza: „A gyors és pontos munkavégzés mindennél fontosabb ezen a területen, az integrációnak köszönhetően pedig nullára csökken az elütések száma.”

Gyorsan és megbízhatóan – kiszolgálás közben...

Kártyás fizetéskor, az adatok feldolgozásakor és utólagos kezelésekor a gyorsaság és pontosság egyaránt kulcsfontosságú. A terminálok pénztári integrációjának és az érintés nélküli fizetésnek köszönhetően csökken a várakozási idő, ezért a Candrian Catering AG munkatársai felhívják a vendégek figyelmét az érintés nélküli fizetés lehetőségére és a dinamikus pénznemátváltás (DCC) előnyeire. „Arra törekszünk, hogy tisztában legyenek a DCC szolgáltatás használatából származó előnyökkel. E célból a SIX képzéseket is szervez munkatársaink számára, ami nagy segítséget jelent,. Ráadásul minden hónapban a DCC riport értékelését követően felhívom az üzletvezetők figyelmét, hogyan lehetne még javítani a szolgáltatás minőségén” – mondja Florian Farine. A gyors és megbízható kapcsolatnak főleg a mobil kártyaolvasó terminálok esetében van jelentősége. A cég ezért nagy várakozással tekint az új yoximo terminálok bevezetése elé, amelyek automatikusan váltanak a 3G és WLAN hálózatok között.

... és a háttérirodai munka során is

A gyorsaság és a megbízhatóság nemcsak a vendégek kiszolgálásakor, hanem a kifizetések elszámolása során is lényeges szempont. A Candrian Catering AG a SIX által kifejlesztett jelentéskészítő szoftvert használja, amelyről Florian Farine elégedetten nyilatkozott: „Korábban a kifizetések elszámolását kézzel végeztük, ami időigényes és nehezen áttekinthető folyamat volt. Ma már az elszámolás javarészt automatikusan zajlik, és sokkal jobban átlátható a folyamata. Azonnal kiszúrjuk a hibákat, amivel rengeteg időt nyerünk. A program egyszerűen szenzációs, csak ajánlani tudom mindenkinek – kár, hogy nem váltottunk már korábban. A cég által kínált szervizcsomagok is minden igényt kielégítenek. Különösen a minden ügyben ingyenesen hívható telefonos ügyfélszolgálat bevezetése nyerte el a Candrian Catering AG tetszését. A cég a Pro szervizcsomag révén kiemelt ügyféltámogatásban részesül – akkor van leginkább szükség a gördülékeny megoldásokra, amikor sok tranzakció zajlik egyszerre. A megbízhatóságon túl az is a SIX-szel való együttműködés mellett szólt, hogy így egyetlen üzleti partnerrel tartjuk a kapcsolatot az összes készpénzmentes fizetéssel kapcsolatos ügyben, hangsúlyozza Florian Farine: „Kiemelten ügyelünk arra, hogy kivel működünk együtt: Fontos szempont, hogy olyan stabil hátterű partnereket találjunk, akik minden szolgáltatást egy kézből nyújtanak. Az online fizetések esetében is már a SIX által kínált fizetési megoldásokat alkalmazzuk. Gondolom, ennek előnyeit nem kell ecsetelnem.”

Candrian Catering AG

A Candrian Catering AG 24 éttermet, 10 bárt, 8 kávézót, 13 gyorsétkezdét, catering szolgáltatást és 2 szállodát üzemeltet Zürichben és Baselben. A zürichi főpályaudvar átépítését követően júniusban újabb öt egységgel bővült a hálózatuk.