Ahol a hatékonyság mindennapos: A luxemburgi repülőtér a SIX-et választotta

Ahol a hatékonyság mindennapos: A luxemburgi repülőtér a SIX-et választotta

A repülőterek logisztikai csúcsteljesítmények színterei. De aki ezzel kapcsolatban csak a repülőgépekre gondol, téved. Naponta utasok ezrei érkeznek ide vagy utaznak innen tovább autóval. Számukra pedig elegendő parkolóhelyet – és zökkenőmentes fizetési folyamatokat – kell biztosítani.

A luxemburgi repülőtér szempontjából központi jelentőségű a parkolóház készpénzmentes fizetési infrastruktúrájának zökkenőmentes működése, 9-ből 10 ügyfél ugyanis kártyával fizet. A SIX Payment Services megfelelő kártyaolvasó terminálokkal és azoknak a meglévő rendszerkörnyezetbe történő integrálásával, valamint a nemzetközi szinten használatos összes kártya elfogadásával támogatja a luxemburgi repülőteret. „Fontos volt számunkra, hogy a lehető legtöbb kártyát el tudjuk fogadni. Abban is biztosnak kell lennünk, hogy a fizetési megoldás a legmagasabb szintű biztonsági szabványok szerinti tanúsítással rendelkezik; az automatáknál pedig gyors, megbízható és egyszerű fizetésre van szükség. Ezenkívül a megoldásnak zökkenőmentesen kellett illeszkednie a meglévő rendszerkörnyezetünkbe. A SIX valamennyi fenti kritériumnak megfelel – ez meggyőzött bennünket” – mondja Claudine Leinenveber, a luxemburgi repülőtér ügyvezető igazgatója.

A jól működő fizetési infrastruktúra mellett azonban jó együttműködésre és megbízható ügyféltámogatásra is szükség van. Claudine Leinenveber kiemeli: „A SIX-szel való együttműködésünk még ebben a komplex projektben is rendkívül zökkenőmentes. Minden kérdésben ugyanahhoz a partnerhez fordulhatunk, és az ügyfélszolgálat csapata is jól felkészült és elkötelezett. Mindenkinek jó szívvel ajánlom a SIX-et. Mi magunk is épp egy a SIX által kidolgozott további elektronikus kereskedelmi fizetési megoldás implementálásán gondolkodunk.“

A luxemburgi repülőtéren az utasok kényelme a legfontosabb, és a SIX parkolóházi fizetési megoldása is hozzájárul ahhoz, hogy továbbra is ez legyen Európa egyik legkellemesebb repülőtere.

A luxemburgi repülőtér

A luxemburgi repülőtér hetente kb. 850 járatot indít 84 különböző repülőtérre. A 2 millió utas befogadására képes repülőteret a 2013-ban belgiumi fogyasztói szövetségek által az utasok körében végzett felmérés alapján Európa egyik legkellemesebb repülőterévé választották. A parkolóházban több mint 4000 parkolóhely áll rendelkezésre.