Hogyan hasznosítható az ügyfelek fizetési magatartására vonatkozó információ?

Hogyan hasznosítható az ügyfelek fizetési magatartására vonatkozó információ?

A SIX myPayments online ügyfélportálján a kereskedők valós időben, ingyenesen és hatékonyan tekinthetik át a fizetési folyamatokat.

Nincs szükség többé az üzletek pénzügyi adatainak hosszas böngészésére. A SIX ingyenes elemzési eszköztára, a myPayments minden fontos részletet és statisztikát rendelkezésére bocsát vállalkozása pénzügyi tranzakcióival és kifizetéseivel kapcsolatban. A kapott információknak köszönhetően egyedülálló versenyelőnyre tehet szert, hiszen az adatok tükrében hatékonyabban értelmezheti a vállalati folyamatokat.

Körkép

A SIX myPayments segítségével a kereskedők kényelmesen és gyorsan értesülhetnek a tranzakciók aktuális állapotáról és díjak részletes adatairól. Mindössze néhány lépésben a kis- és középvállalatok is megfelelő áttekintést kaphatnak kártyás fizetéseikről.

Ezenfelül a kereskedők igény szerinti szűrési és keresési beállításokkal átlátható statisztikához és részletes jelentésekhez is hozzájuthatnak bárhol, bármikor. A táblázatok Excel- vagy CSV-fájlformátumban exportálhatók a további feldolgozáshoz, illetve archiválási célokra is.

A myPayments segítségével a kereskedők az elmúlt kilenc hónapban az internetes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó vállalatokon keresztül lebonyolított fizetéseket és tranzakciókat is szem előtt tarthatják. A jóváírási értesítő egyszerűen és kényelmesen letölthető. A termék azonnal és ingyenesen elérhető a SIX Payment Services valamennyi ügyfele számára. Az ügyfelek tájékoztatása a regisztrációról folyamatban van. 

Az anonimizált tranzakciós adatok elemzésével a SIX valódi többletértéket nyújt a kereskedőknek. Ez például azt is jelenti, hogy a kereskedő órára pontosan láthatja, hol van leginkább szükség a személyzet bevonására, munkába állítására. Az ügyfelek vásárlási szokásaira vonatkozó kellően releváns információk birtokában a kereskedők személyre szabott hűségprogramokat indíthatnak. A svájci kereskedők már élhetnek ezzel a lehetőséggel. Ha a kereskedő ismeri a hozzávetőleges összeget, amit egy átlagos vevő hajlandó kiadni, árkedvezmény felkínálásával célzottan ösztönözheti az ügyfeleket a következő vásárlásra. Hiszen tudjuk: az elégedett ügyfél visszatér.

Panagiotis Karasavvoglou, a SIX Payment Services németországi vezetője.

A myPayments szolgáltatást 2017. március 5 – 9. között a düsseldorfi EuroShop kiállításon, a 6-os csarnok D28 standjánál és 2017. március 7 – 8. között a müncheni Internet World kiállításon, az A6-os csarnok E242 standjánál mutatjuk be.

További információk: www.six-payment-services.com/myanalytics.