Új erő a SIX-nél

A SIX az utóbbi években erőteljesen nőtt – és nemcsak piaci részesedését tudta növelni, hanem erős vezető személyiségeket is sikerült megnyernie.

A korábbi és az új osztrák vezetőség. Bal szélen: Jürg Weber, vezérigazgató.

A korábbi és az új osztrák vezetőség. Bal szélen: Jürg Weber, vezérigazgató.

A SIX új vezérigazgatóval és a mostanra teljesen integrált luxemburgi és ausztriai üzleti egységekkel alapozza meg jövőbeni teljesítőképességét.

A SIX utóbbi évei a növekedés jegyében teltek: 2013-ban megvásárolta a PayLife Bankot, 2015-ben pedig 100%-ra növelte tulajdoni hányadát a luxemburgi CETREL S.A. cégben. A SIX szervezetébe immár sikeresen integrált és az erős SIX-márkához tartozás által megerősödött két külföldi leányvállalat vezetését a munkatársaik közül kikerült, új helyi vezetők veszik át.

A luxemburgi SIX Payment Services Europe S.A. élén 2016. 01. 01. óta a luxemburgi Luc Holper áll, aki már 2004 óta az egykori CETREL-nél, illetve a SIX értékesítési és piacfejlesztési szakterületén dolgozott. Az ügyvezető igazgatóság másik tagja a szintén sok éve a cégnél dolgozó Armand Thomas.

Az új vezetői csapat pedig pontosan azt a helyi piacismeretet biztosítja, amelyre a SIX-nek sikeres európai ügyfélprojektek megvalósításához szüksége van.”

Jürg Weber, SIX Payment Services divízióigazgatói.

2016. április 1-től a SIX Payment Services (Austria) GmbH-nak is új ügyvezetői lesznek: Thomas Csipkó (az ausztriai és közép-európai pénzügyi szolgáltatásokért felelős szakterület vezetője), Thomas Grabner (az ausztriai kereskedelmi szolgáltatások szakterület vezetője) és Andreas Labner (az ausztriai pénzügyi beszámolási és számviteli terület vezetője). Eddig is mindhárman vezető pozícióban dolgoztak a SIX-nél, illetve az egykori PayLife-nál.

A SIX Payment Services divízióigazgatói pozícióját 2015 ősze óta Jürg Weber tölti be, aki sokéves tapasztalattal rendelkezik a kártyaüzletágban: Törökországban ő volt a McKinsey-képviselet létrehozásának felelőse, majd a Boynar Holdinghoz tartozó Benkar A.S. ügyvezető igazgatója és a Golden Horn Management Ltd. alapítója és tulajdonosa lett. Vállalkozóként különböző innovatív hitelkártya- és visszatérítési programokat vezetett be feltörekvő piacokon működő bankok és kereskedők számára.

A svájci születésű Weber az Egyesült Államokban, a Pennsylvaniai Egyetem Wharton School nevű intézményében szerzett MBA diplomát. Előtte mérnöki tanulmányokat folytatott a svájci School of Engineering nevű intézményben, valamint mikroökonómiát és angolt tanult a Santa Barbara-i (USA) California Egyetemen.

Jürg Weber, (balra) Luc Holperrel.

Jürg Weber, (balra) Luc Holperrel.

„Luxembourg, mint az egyik legjelentősebb európai pénzügyi központ, fontos stratégiai pozíciót tölt be a SIX számára. Ausztriában a kártyás fizetési forgalom minden szegmensében építhetünk az egykori PayLife átfogó piacvezető pozíciójára. Mindkét színtér már ma is fontos pillére az európai üzleti tevékenységünknek és növekedésünknek” – mondja Jürg Weber meggyőződéssel, majd hozzáfűzi: „Az új vezetői csapat pedig pontosan azt a helyi piacismeretet biztosítja, amelyre a SIX-nek sikeres európai ügyfélprojektek megvalósításához szüksége van.”