A mobil fizetés sikermodellje

A mobil végkészülékeknek köszönhetően mindannyian nagyobb rugalmasságot és szabadságot élvezünk. Az okostelefonok és a tabletek hasznos eszközökből rövid idő alatt nélkülözhetetlen társainkká váltak. A SIX Payment Services ezért jár élen, ha jövőorientált mobil fizetési eljárások fejlesztéséről van szó.

A SIX két mobil fizetési megoldása, az mCashier és a Paymit, már sikeres a piacon – igaz, egyelőre csak Svájcban. További termékei kísérleti szakaszban vannak.

Töltse le az appet, rendelje meg a kártyaolvasót – és már kész is

A mCashier nevű mobil fizetési megoldás kártyás fizetések kedvező és gyors elfogadását teszi lehetővé, és elsősorban az eddig csak készpénzt elfogadó kereskedőknek ajánlott. Egy mobil applikációból és egy kártyaolvasóból áll, amely Bluetoothszal csatlakozik a kereskedő okostelefonjához vagy a tabletjéhez. A SIX az mCashier svájci sikerére alapozva már a középvállalatok és a nemzetközi színtéren működő vállalatok számára is fejleszti hasonló megoldását, amely webalapúan és pénztárgépbe integráltan fog működni. Így a tranzakciók mobil módon, ugyanakkor teljes körűen a rendszerkörnyezetbe integrálva és alacsony infrastruktúra-költségek mellett hajthatók végre.

Fizetés okostelefonnal

Az eddigi 200 000 letöltéssel a SIX Payment Services Paymit alkalmazása mindössze egy év alatt a leggyakrabban használt fizetési applikáció lett Svájcban. A Paymit 2015 májusában magánszemélyek közötti fizetési megoldásként került bevezetésre, majd a következő hónapokban bővítésre: Ennek köszönhetően a felhasználók hamarosan az okostelefonjukkal fizethetnek majd az üzletekben, vendéglőkben, az önkiszolgáló értékesítési pontokon, valamint online is.

Egyszerűbb szállodai bejelentkezés a prizeotel innovatív appjének köszönhetően

A Brémában, Hamburgban és Hannoverben jelenlévő prizeotel designhotellánc a SIX-szel és más partnerekkel együttműködve új bejelentkezési folyamatot fejlesztett ki, amely mobil, egyszerű és mindenekelőtt gyors. A megoldás központi eleme egy app, amellyel a vendég szobát foglalhat és egyben fizethet is. Az érkezés napján push üzenetben megkapja a szobaszámot, és amikor belép a szállodába, a rendszer automatikusan felismeri és azonnal elvégzi a regisztrálást. Ebben a pillanatban az okostelefon átalakul szobakulccsá, így a recepción egyáltalán nem kell várakoznia. Az app fizetési funkciója a prizeotel – szintén SIX Payment Services által szállított – fizetési infrastruktúrájába integráltan működik. Ez centralizált, zökkenőmentes és automatizált tranzakciófeldolgozást biztosít, és csökkenti az adminisztratív ráfordítást.

A fizetési koncepció teljessé tétele érdekében az internetes foglalási rendszert és a helyi terminálokat is integráltuk a hotelrendszerbe (PMS). Így az ügyfél a hagyományos módon is fizethet, és valamennyi foglalástípus a központi rendszerben fut össze.

Ezzel a prizeotel lehetővé teszi, hogy a PMS-ben minden fizetési típus zökkenőmentes kapcsolódhasson egymáshoz. 

Akár gyors és kedvező felhasználást biztosító különálló megoldásokról, akár teljesen integrált, de mégis rugalmas fizetési lehetőségekről van szó, a jövőben a fizetés már nemcsak készpénzmentes lesz, hanem mobil is. A SIX Payment Services ezért már most fejleszti az ennek megfelelő fizetési megoldásokat.