Érintés nélküli fizetés – minden eddiginél kényelmesebben

Csak rövid időre a terminál közelébe kell tartani a kártyát, és a vezeték nélküli technológiának köszönhetően már kész is a fizetés. Ügyfelei így még kényelmesebben és gyorsabban fizethetnek, Ön pedig optimalizálhatja a pénztárkezelést, időt és erőforrásokat takarít meg.

Napjainkban már több mint 100 millió hitelkártya működik érintés nélküli funkcióval, és ez a szám egyre nő. A SIX Payment Services támogatja ezt technológiát, valamennyi terminálja rendelkezik érintés nélküli kártyaolvasóval.

Az ügyfelének csak az érintés nélküli kártyaolvasó elé kell tartania a kártyáját, amely a vezeték nélküli technológia (near field communication, NFC) segítségével azonnal kapcsolatba lép kártyaolvasó készülékkel. A fizetés egy pillanat alatt kész. Minden tranzakció egyedi kódolású, ami biztonságos adatátvitelt tesz lehetővé. A kétszeres könyvelés kizárt. 

Ügyfele PIN-kód bevitele nélkül fizetheti a buszjegyet vagy a „coffee to go”-t – a fizetés így csak kb. fél másodperig tart. Nagy összegek esetén a terminál automatikusan kéri a PIN-kóddal történő jóváhagyást.