A SIX Payment Services vezetősége

A SIX Payment Services igazgatóságát a SIX Payment Services ügyvezetője és az egyes divíziók vezetői alkotják. A SIX Payment Services üzletág ügyvezetője egyben a SIX vállalatcsoport vezetőségének (Group Executive Board) tagjai is.

Marc Schluep, a Payment Services ügyvezető igazgatója

A svájci születésű Marc Schluep 2017. december 1-je óta a SIX Payment Services üzletág ügyvezető igazgatója. Marc Schluep 2014 novembere óta tagja ügyvezetésének. A Szervezetfejlesztés vezetőjeként a stratégiaalkotás, a vezetői információs rendszer, a kockázatkezelés, az üzletei területeket átfogó projektek, valamint az ügyvezető igazgató stábja tartozik az irányítása alá. Korábban, 2008-tól, a Vállalatfejlesztés vezetőjeként a SIX csoport stratégiaalkotásáért felelt. 2004-től az SWX csoportnál is ugyanezt a tisztséget töltötte be. Szakmai pályafutásának első állomása az Arthur D. Little nemzetközi vállalati tanácsadó cég volt, majd partnerként egy stratégiai tanácsadó vállalat tagja volt, amelynek létrehozásában társalapítóként maga is részt vett. Marc Schluep vállalatgazdaságtant tanult a St. Gallen-i egyetemen és a Stockholm School of Economics-ban.

Andrej Eichler, a Financial Industry Services üzletág vezetője

Andrej Eichler 2015 júniusa óta a SIX Payment Services Financial Industry Services részlegének vezetője. 20 éves tapasztalattal rendelkezik a fizetési technológiák és banki ügyletek lebonyolítása terén. A SIX Payment Services előtt a EGCP, az Erste Bank csoport egész konszernt átfogó kártyaszolgáltatójának volt az ügyvezető igazgatója. A FirstData alelnökeként a termékfejlesztéséért volt felelős, a FIDUCIA IT AG-nál kártyarendszer-alkalmazásfejlesztési vezető volt, és több vezető állást is betöltött a GZS-nél. A hallei Martin Luther Egyetem matematika tanszakán végezte egyetemi tanulmányait.

Reto Himmel, a Customer Fulfillment üzletág vezetője

Reto Himmel 2015 májusa óta dolgozik a SIX Payment Services vállalatnál, legutóbb egy nemzetközi transzformációs projekt programvezetőjeként tevékenykedett több éven keresztül operatív területen. A pénzügyi szolgáltatói ágazatban svájci és nemzetközi bankoknál, ill. biztosítótársaságoknál – így a Credit Suisse, UBS, ABN Amro és Swiss Life vállalatoknál – betöltött sokéves vezetői beosztásának köszönhetően jelentős üzleti és stratégiai tapasztalattal rendelkezik. Ez idő alatt a Svájci Értéktőzsde, az SWX Exchange igazgatótanácsának is tagja volt. Reto Himmel a zürichi ETH egyetemen fizikából szerzett mesterfokozatot, valamint a bostoni Harvard Business School üzleti képzésén MBA diplomát.

Roger Niederer, a Merchant Services üzletág vezetője

Roger Niederer 2015 szeptembere óta a SIX Payment Services Merchant Services üzletágának vezetője. Ezt meg megelőzően a SIX Payment Services operatív vezetője, illetve az egykori SIX Card Solutions AG kártyaműveletekért felelős vezetője volt. A SIX-nél folytatott tevékenységét a SIX Management AG-nál és a Telekurs AG-nál kezdte számviteli, adóügyi és treasury vezetőként. Könyvelői és kontroller képesítéssel rendelkezik, illetve vállalati pénzügyek szakterületen szerzett mesterdiplomát (IFZ Zug/Luzerni Gazdasági Főiskola).