Ki mivel járul hozzá a biztonsághoz?

Jól szervezett koreográfia a biztonság érdekében. Most megmutatjuk Önöknek, ki hogyan veszi ki részét a készpénzmentes fizetések biztonságos lebonyolításából.

Amikor a kártyabirtokosok a pénztárnál betéti vagy hitelkártyájukat használják, villámgyors autorizációs és feldolgozási folyamatok indulnak be, és az összetett hálózati infrastruktúrán keresztül megkezdődik a kártyakibocsátók, a kártyatársaságok, a kártyafeldolgozók (pl. a SIX), a kereskedők és az ügyfelek közötti együttműködés. Az alábbiakban bemutatjuk, ki mivel járul hozzá a biztonságos készpénzmentes fizetéshez.

Kártyabirtokosok

Ügyfélként ügyelnie kell arra, hogy ne veszítse el kártyáját. Ha mégis megtörténne, jelezze a kártyakibocsátónak a kártya elvesztését. Tudja, mennyire fontos az egyéni jelszavak biztonságos megőrzése. Ha webáruházban vásárol, kerülje az SSL csatorna nélküli oldalakat, és használjon elsősorban olyanokat, amelyek a fizetési folyamat során 3D Secure technológiát alkalmaznak, és a kártyabirtokostól további azonosítási lépéseket követelnek meg. Az ügyfelek többnyire tudják azt is, hogy kétes támogatási központoktól érkező és az állítólag zárolt számlák felszabadítása érdekében jelszavakat kérő e-mailek egyetlen célja a jelszavak megszerzése. Gyanúsnak tűnő e-mailek esetében ezért ne kattintson a linkekre, és soha ne nyissa meg a csatolmányokat!

Kereskedők

A vállalkozások hálózataikat a PCI DSS nemzetközi biztonsági követelményeinek megfelelően alakítják ki, tartják karban és felügyelik. A legújabb technológiával rendelkező terminálokat használják, és az internetes értékesítés során olyan fizetési szolgáltatókkal dolgoznak együtt, amelyek PCI DSS tanúsítással rendelkeznek, és 3D Secure technológiát alkalmaznak. A kereskedők tehát mindig biztosak lehetnek benne, hogy megfelelnek a biztonsági követelményeknek, és ezzel megóvják magukat és ügyfeleiket a kellemetlen meglepetésektől.

Kártyatársaságok

A kártyatársaságok, mint például a Visa és a MasterCard, a kereskedőktől és a kártyafeldolgozóktól is megkövetelik a biztonsági szabványok betartását. Ők hozták létre a világszerte alkalmazott PCI DSS biztonsági szabványt a kártyás fizetések biztonságának növelése, valamint a kereskedők és kártyabirtokosok kártyalopás elleni védelme érdekében.

Kártyakibocsátók

A kártyakibocsátó bankok számára különösen fontos, hogy infrastruktúrájuk megfeleljen a PCI DSS magas biztonsági elvárásainak, hiszen a kártyakezelés teljes körűen biztonságos alkalmazások segítségével kell történjen. A kártyák előállítása során a bankok mindemellett külön figyelmet fordítanak a PCI Card Production előírásaira. Az előállítás körülményeire és az anyaghasználatra szigorú előírások vonatkoznak.

Kártyaelfogadás (kártyafeldolgozók)

A tranzakciók lebonyolítása során a legmagasabb szintű biztonsági óvintézkedéseket kell alkalmazni. A kártyák autorizálását és az azt követő tranzakciófeldolgozást a kártyafeldolgozók, köztük a SIX, a legbiztonságosabb rendszereken keresztül bonyolítják le. A kártyafeldolgozók felügyelik a tranzakció teljes folyamatát, és a legkisebb eltérések felismerése érdekében a csalások felfedését lehetővé tevő szoftverekkel, valamint felügyeleti rendszerekkel rendelkeznek. A terminálok és a fizetési infrastruktúra a legszigorúbb szabvány szerinti tanúsítvánnyal rendelkeznek, és a tranzakciók mindegyike a legújabb titkosítási technológiák alkalmazásával történik.