A szeretet ünnepe a csalók számára az év leggyümölcsözőbb időszaka

A szeretet ünnepe a csalók számára az év leggyümölcsözőbb időszaka

Karácsony előtt fellendül a forgalom: a sok vásárló és rendkívül nagy értékű vásárlás a boltok számára kiváló üzletet jelent – sajnos a csalóknak is.

A csalók a Karácsony előtti időszakban a legaktívabbak, hiszen a bolti személyzet ilyenkor a legelfoglaltabb, és a rendkívül nagy összegű vásárlások sem számítanak annyira rendkívülinek.

Hogy járnak el a csalók?

A csalók körében különösen népszerű és gyakori trükk, hogy telefonon vagy e-mailben adnak le rendelést. A kereskedő ilyenkor kézzel viszi be a hitelkártya adatait a terminálba anélkül, hogy tudná, valóban a vásárló-e a hitelkártya jogos tulajdonosa.

A csalók többnyire mesterséges stresszhelyzet keltésével érik el céljukat: arra hivatkoznak, hogy a nagy értékű megrendelés sürgős, így aztán nem marad idő a kártyaadatok ellenőrzésére. A csalók főként a luxusüzleteket veszik célba. Igényes, tehetős vásárlónak adják ki magukat, ami persze az eladók szolgálatkészségét is pozitívan befolyásolja. Az okozott fáradtságért cserébe gyakran nagyvonalú borravalót helyeznek kilátásba – és nem ritkán adnak.

Mikor szólaljon meg agyában a vészcsengő?

  • Ismeretlen vásárló által feladott megrendelés esetén, ha az illetővel személyesen soha nem találkozik
  • Különösen nagy értékű vásárlás esetén
  • Olyan termék telefonon vagy e-mailben történő megrendelése esetén, amely vásárlás előtt rendszerint fel- vagy kipróbálást igényelne
  • Abban az esetben, ha a rendelés értékét több különböző hitelkártyával egyenlítik ki: ez kiválóan alkalmas a rendkívül nagy összegek álcázására, mivel a kisebb részösszegek nem keltik fel a bank figyelmét.

Hogyan védekezhet a csalók ellen?

  • Tartson eligazítást személyzetének a csalók viselkedéséről, a gyanús helyzetekről és ezek megfelelő kezeléséről.
  • Ne engedje, hogy a bevétel nagysága elvakítsa, hiszen a csalók pontosan erre alapoznak.
  • Kétség esetén forduljon a SIX-hez. A híváshoz készítse elő a következő adatokat: kártyaszám, a lejárat időpontja, a kártyabirtokos (kártyán szereplő) neve, szállítási cím.
  • A biztonság kedvéért csak akkor tegyen lehetővé kártyás fizetést, ha a kártyabirtokos az üzletben személyesen fizet kártyájával. Ebben az esetben a tranzakciót a kártya behelyezését/lehúzását követően PIN-kód megadásával vagy aláírással kell hitelesíteni.
  • Csak az Ön által személyesen ismert törzsvásárlóktól fogadjon el telefonon vagy e-mailben feladott megrendelést. Annak a veszélye viszont, hogy a kártyán nincs elegendő fedezet, még ebben az esetben is fennállhat.

Ha mindenképp szeretne telefonos vagy e-mailes megrendeléseket fogadni, célszerű úgynevezett távol lévő felek közötti szerződést kötni. Ebben az esetben a telefonon vagy e-mailben megadott kártyaadatokat a bankon keresztül online és valós időben hitelesíttetheti – pont úgy, mintha fizetőterminált használna. Az ajánlatról további információk a oldalon találhatók.