Tanulmány az online vásárlásról – az okostelefon lesz a legfontosabb kísérőnk

Tanulmány az online vásárlásról – az okostelefon lesz a legfontosabb kísérőnk

Az új tanulmány 17 nemzet internet-felhasználóinak vásárlási szokásait és elvárásait mutatja be.

Az interneten vásárlók egyre több végkészülékkel rendelkeznek vásárlásaik lebonyolításához, ugyanakkor személyesebb vásárlási élményre vágynak. Ezt az eredményt hozta a svájci DigitasLBi nemzetközi tanulmánya. A tanulmány a kiskereskedelmi trendeket elemzi, és 17 nemzet internet-felhasználóinak vásárlási szokásait és elvárásait mutatja be. A felmérést többek között Ausztráliában, Belgiumban, Dániában, az Egyesült Arab Emirátusokban, Franciaországban, Kínában, Indiában, Olaszországban, Japánban, az USA-ban és Nagy-Britanniában végezték el. A készpénzt egyre inkább felváltja a valós idejű elektronikus átutalás. Az ilyen peer-to-peer-megoldások, pédául a SIX „Paymit” alkalmazása, hódítanak a piacokon.

Egy vásárló – akár öt végkészülék

A fogyasztók ma már a világon mindenhol omnicsatornás és többképernyős megoldásokat várnak a márkáktól és a kereskedőktől. Az interneten vásárlók egy vásárlási folyamaton belül akár öt végkészüléket is használnak (számítógép, okostelefon, táblagép, okos-tv), míg 2014-ben még csak 2,8 eszközt alkalmaztak. Világszerte a vásárlók 17 százaléka válaszolt úgy, hogy legalább egy hordozható eszközzel („Wearable-Device“) rendelkezik. Ez a szám az Apple Watch és hasonló új termékek megjelenésével még tovább fog nőni. A megkérdezettek 55 százaléka válaszolt úgy, hogy az okostelefon jelentősen megváltoztatta a vásárlási szokásait.

Az „üzletben vásárlás” élménye mint sikertényező

Az okos kereskedők felismerik a fontos trendeket és segítségükkel tökéletes vásárlási környezetet teremtenek ügyfeleik számára. A tanulmány szerint az úgynevezett „In-Store-Pick-Up“ egyre kedveltebb vásárlási módozat. Ez azt jelenti, hogy a vevő otthon, teljes nyugalomban kiválasztja a terméket, majd személyesen veszi át az üzletben. A megkérdezettek 62 százaléka gyakrabban vásárol, ha a kereskedők személyre szabott ajánlatokkal keresik meg. A válaszadók 75 százaléka olyan webáruházakba jelentkezik be, amelyek kínálata kifejezetten az ő érdeklődésére és igényeire szabott.  

Az okostelefon lesz a legfontosabb bevásárlóeszköz

Még soha nem volt annyi vásárlási lehetőség, mint napjainkban. Az ügyfelek időt és pénzt akarnak megtakarítani, ezért az okostelefon a vásárlás megkerülhetetlen eszköze lesz. A vásárlók 56 százaléka válaszolt úgy a felmérésben, hogy szívesen fizet az üzletekben az okostelefonjával, és örömmel veszi ennek a lehetőségnek a további bővítését. Az okostelefon ilyen módon összekötő kapoccsá válik az online és az offline világ között, és új lehetőségeket nyit meg a kereskedők számára a fogyasztók személyre szabott megszólítása területén.

Egyre fontosabbá válik a közösségi vásárlás

A közösségi oldalak egyre erőteljesebben befolyásolják a vásárlási döntéseket. A Facebook például a megkérdezett felhasználók több mint felének (52 százalékának) a vásárlási szokásait változtatta meg, míg 2014-ben ez az arány még csak 36 százalék volt. A válaszadók 46 százalékát a Pinterest, 43 százalékát az Instagram, 36 százalékát pedig a Twitter befolyásolja. Világszerte majdnem minden harmadik fogyasztó (28 %) vásárolt már közösségi platformon (ún. „Social Shopping“, közösségi vásárlás). A közösségi vásárlásban az Egyesült Arab Emirátusok áll az élen, itt a megkérdezettek 56 százaléka vásárol közösségi oldalakon keresztül. Az online értékelések jelentősége is egyre nő: Internetes vásárlás esetén a vásárlók 66 százaléka olvas el ilyen információkat, bolti vásárlás esetén pedig 36 százalékuk tájékozódik ilyen módon.