Paymit – a SIX menetrendje a sikerhez – 2017-re akár két millió felhasználója is lehet

Paymit – a SIX menetrendje a sikerhez – 2017-re akár két millió felhasználója is lehet

A Paymittel a SIX az első olyan fizetési alkalmazást vezeti be, amelyet minden svájci bank használhat. A UBS és a Zürcher Kantonalbank az első két bank, amelyek biztosítják ügyfeleiknek a Paymittel történő fizetés lehetőségét. Interjúnkban Pedro Deserranot, a SIX Payment Services marketingigazgatóját kérdeztük a Paymittel kapcsolatos véleményéről és az új alkalmazásban rejlő lehetőségekről.

Miért érdekes a Paymit a bankok és ügyfeleik számára?

Pedro Deserrano: A Paymit nyílt rendszer, amelyet bárki használhat, aki letölti az alkalmazást az iTunes-ról vagy a Google Play-ről. Mivel a Paymit-et a bankokkal együttműködve nyújtjuk, tökéletes értékesítési rendszer valósul meg. Ha fizetésekről van szó, az emberek a bankjukban bíznak, és a Paymit nem akármilyen alkalmazás, amelyet a felhasználó valamilyen ismeretlen helyről tölt le. Az alkalmazás a bankodtól jön, e-banking szolgáltatásod része, ezért biztonságos, megbízható és hiteles. A Paymit a svájci fizetési ökorendszer része, és nagyon magas szintű biztonsági szabványoknak felel meg. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a Paymit gyors, egyszerűbbé teszi az életünket, ezért egyszerűen öröm használni!

Kérjük, vessen egy pillantását a jövőbe: Hol tart majd a Paymit két év múlva?

Pedro Deserrano: Tanulmányok szerint ma még mindig mintegy 87 milliárd CHF készpénz van forgalomban Svájcban. Ha ennek csak öt százalékát sikerülne a Paymittel kiváltani, már az is nagy siker lenne számunkra. A következő két évre mintegy két millió ügyfél akvirálását tűztük ki célul. Bízunk abban, hogy az ügyfeleknek jelenleg Paymitet kínáló két zászlóshajó, a USB és ZKB, segítségével sikerül elérnünk ezt a becsvágyó célt. Már további potenciális banki partnerek is jelezték érdeklődésüket.

... és hogyan látja a készpénzmentes fizetés jövőjét?

Pedro Deserrano: Legyünk őszinték: A bankok félnek az Aple Pay-től és más hasonló, már meglévő megoldásoktól, valamint attól, hogy betéteket veszthetnek. Reméljük, hogy a Paymittel a következő két évben sikerül egy olyan hálózatot kiépítenünk, amelynek sok fogyasztó és sok kereskedő lesz tagja. A peer-to-peer fizetések a pénzügyi világ csodálatos részét jelentik, és a P2P még mindig a kezdeti szakaszban van...

A mobil készpénzmentes fizetések piaca villámgyorsan változik – mire kell felkészülniük a kereskedőknek? Milyen kihívásokkal kell szembenézniük, mi az, amit nem szabad elmulasztaniuk?

Pedro Deserrano: Sikerhez vezető menetrendünk következő lépése az alkalmazás kereskedőkhöz történő eljuttatása. Mivel a tranzakciók valós időben történnek, a Paymit egyszerűbbé teszi majd a kereskedők és ügyfeleik életét. Reméljük, hogy végül sok kereskedőt tudunk majd meggyőzni arról, hogy érdemes integrálniuk a Paymitet a pénztárrendszerükbe. A stratégiánk értelmében először szeretnénk egy nagy Paymit-felhasználói hálózatot létrehozni. Minél több résztvevője van a Paymitnek, annál vonzóbb lesz a kereskedők számára is.

Deserrano úr, köszönjük az interjút.